Jesenná nálada

On 13. decembra 2013 by fotograf

Každé ročné obdobie má svoje čaro, ale farebne je najkrajšia jeseň. Moja obľúbená téma „Stromy“ vtedy dostáva úplne novú náladu a je radosť i samotná prechádzka jesenným lesom. V mojom okolí je zopár takých miest, kde sa oplatí zájsť (alebo zastaviť sa cestou) a pookriať na duši.


Že je nad hradom v Modrom Kameni Kalvária, to nevedia všetci návštevníci hradu a múzea. Hoci je cesta na vrch strmá, oplatí sa urobiť si vychádzku, aj keď človek nie je veriaci. Je odtiaľ okrem iného pekný výhľad na Veľký Krtíš a juh okresu.

Kalvária

Kalvária nad hradom Modrý Kameň

 


 

Čelovce sú dedina v horách, v zime často odrezaná od sveta. Od hlavnej cesty vedie prístupová cesta dole kopcom do dediny. Ale málokto ju vníma tak, ako som ju zachytil raz v jeseni, keď som tam išiel pracovne. Fotoaparát som mal so sebou a tak som urobil zopár záberov.

Cesta do Čeloviec, takto ju asi nepoznáte

Cesta do Čeloviec, takto ju asi nepoznáte

Stačí urobiť pár krokov z cesty medzi stromy a ste v úplne inom svete. Hlavná cesta je ďaleko, do dediny veľa áut nejazdí a tak máte čas a kľud vnímať prírodu v jesenných tónoch.

Lesy nad Čelovcami

Lesy nad Čelovcami

Lesy nad Čelovcami

Lesy nad Čelovcami

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.