Kategória: Mesto

• Silvestrovský ohňostroj nebolo vidieť

Silvestrovský ohňostroj nebolo vidieť

Pôvodne tu mal byť úplne iný článok. Mal som naplánované písať o tom, ako som tento rok na Silvestra mrzol na balkóne svojej bytovky a fotografoval ohňostroj nad mestom. A hoci sa predpoveď počasia a teploty ukazovali ako nie najideálnejšie, bol som pripravený teplo sa obliecť, aby som mohol aj pri minus 10 stupňov Celsia…

• Zhorená zásuvka

Bez elektriny si nevieme dnešný život predstaviť. Bez nej by ani nevznikol tento web ani digitálne fotografie. Elektrická energia je bežnou súčasťou nášho života. V podstate stačí do elektrickej zásuvky zastrčiť prívodná šnúru a môžeme spustiť elektrický sporák, mixér, vysávač, vŕtačku alebo kávovar. Elektrina je taká samozrejmá súčasť nášho života, že si uvedomíme našu závislosť…

• Prvý sneh

Prvý sneh

Prvý sneh napadol až na Vianoce. Či skôr až po Vianociach. Tak som na Nikon D5100 nasadil objektív Nikor 18-55 a šiel na prechádzku do mesta. Popoludní medzi sviatkami bolo mesto ako vymreté, takmer nijakí chodci, takmer nijaké autá, takže mi nikto nezavadzal pred objektívom a mohol som mesto vyfotiť tak, ako je. A milosrdný…

• Silvestrovský ohňostroj

Silvestrovský ohňostroj

Fotografovať ohňostroj je celkom náročná disciplína. Jednak preto, že nie je veľa príležitostí si to natrénovať a potom, že fotografovať o polnoci na Silvestra vyžaduje hrubý sveter a veľkú odolnosť voči mrazu. A navyše sa veľmi hodí, keď viete obsluhovať svoj fotoaparát poslepiačky. Pretože v noci býva tma :o) Podobné príspevky: Prvý sneh Zima v…

• Mačky

Mačky

Máte radi mačky? Teraz nemyslím tie železné, horolezecké, ale živé, prítulné mačky, ktoré by sa mali živiť chytaním myší, ale často sú kŕmené granulami z reklamy. Tie, ktoré na dedinách ľudia majú, aby sa chránili pred hlodavcami a v mestách, aby sa nenudili. Myslím tí ľudia, nie mačky. Tak občas sa mi podarí vyfotiť nejakú…

• Pikošky

Pikošky

Mám tu pár fotografií, ktoré neviem zaradiť do iných kategórií. Pritom sú podľa mňa zaujímavé, takže sa s vami o ne podelím. Podobné príspevky: Zámocký park Lednice Stratená I. Stratená II. Zajac v Polnej

• Zajac v Polnej

Zajac v Polnej

Polná je malé mestečko na Českomoravskej Vysočine. Je kúsok od diaľnice Praha – Brno, no bokom od rušných ciest. Žije si svojím životom, v lete láka turistov a cykloturistov, pre ktorých je jeho okolie cyklistickým rajom s ohľaduplnými vodičmi (však na nich aj Polícia dozerá, aby ohľaduplní boli). Malebné námestie ponúka nie len kaviarne a…

• Nitra

Nitra

V polovici júna roku 2005 som sa na chvíľu zastavil v Nitre oddýchnuť si na lavičke. A keďže som mal so sebou (ako vždy často) fotoaparát, urobil som len tak zopár záberov. Dnes už možno Nitra pred divadlom vyzerá úplne inak. Podobné príspevky: Zajac v Polnej Pikošky Levický hrad Mačky