Zámocký park Lednice

On 19. decembra 2013 by fotograf

Zámok Lednice pozná veľa ľudí a veľa ho už aj navštívilo. K zámku patrí aj rozsiahly park okolo toku rieky Stará Dyje. Na rozdiel od spoplatnených troch okruhov prehliadky v zámku do parku nemusíte platiť žiadne vstupné. Prístupný je zo všetkých strán a miestni obyvatelia si cez park radi skracujú pešiu cestu mestom. Na jednej starne smerom k Janovu hradu plynule prechádza v les, od mestských komunikácií ho oddeľuje plot s vždy otvorenými bránami.


V letnej turistickej sezóne sú parkoviská v blízkosti zámku a parku spoplatnené, ale už koncom augusta a v septembri sú takmer prázdne a voľne prístupné bez platenia. Pokiaľ prechádzate okolo Lednice, oplatí sa zájsť do mesta a na pár hodín sa ponoriť do parku a poprechádzať sa.

park Lednice

Strom

park Lednice

Centrum parku je plné sôch

park Lednice

Čo vám to pripomína

Ja mám pocit, že sa pozerám na statného diviaka, než na padnutý starý strom.

park Lednice

Čo vám to pripomína

park Lednice

Čo vám to pripomína

park Lednice

Suchý strom

park Lednice

Suchý strom

park Lednice

Suchý strom

park Lednice

Drevený most na ostrov

Park, hoci má hlavne estetickú funkciu a bol navrhnutý veľmi precízne, slúži aj hospodárskym účelom. Okrem kosenia trávy na seno sa tu chovajú aj ryby. A na niektoré miesta sa v parku nedostanete.

Tento most je ale verejnosti otvorený.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.