Pikošky

On 30. decembra 2013 by fotograf

Mám tu pár fotografií, ktoré neviem zaradiť do iných kategórií. Pritom sú podľa mňa zaujímavé, takže sa s vami o ne podelím.


Táto tabuľa je stále umiestnená na jednej reštaurácii v dedinke na Vysočine a pripomína doby, kedy mať zavedený telefón nebolo úplne samozrejmé a kto chcel zavolať, využíval takzvané Verejné telefónne stanice. Tie boli umiestnené často u starostu (predsedu Miestneho národného výboru), predsedu JRD alebo v krčme. A keď volali vám, tak sa dovolali do VTS, oznámili, že budú volať za pol hodinu a „majiteľ“ VTS za vami zabehol, že budete mať hovor.

Verejná telefónna stanica

Verejná telefónna stanica


V lese na Vysočine nájdete aj takéto pozostatky po kedysi intenzívnej prieskumnej ťažbe kovov. Ako malý chlapec som chodieval na čučoriedky okolo tohto stromu, po tridsiatich rokoch si Príroda takmer poradila s cudzím elementom.

Prvá pomoc v lese

Prvá pomoc v lese


Daj prednosť deťom

Daj prednosť deťom

Na vstupe do mestečka Polná na Vysočine vás vítala v roku 2008 takáto tabuľa. Istotne účinnejšia, ako policajt s radarom, ale len občas. Neskôr vymenili na tabuli dievčatko za malého chlapčeka s textom „Menej je niekedy viac“ a číslicu „40“.


Na hrade Lipnice nad Sázavou nájdete aj túto komnatu a v nej zarámovaný text Povesti o zamurovanej Kataríne, ktorá bola neverná svojmu manželovi. Poučné čítanie najmä pre dámy; )

Výstraha

Výstraha


Láska

Láska

V dedinke Dedinky v Slovenskom raji sa môže istá dáma pozerať z okna svojho domu na takto ozdobenú lúku. Nevieme, či je to dielo jej manžela, priateľa či iného ctiteľa, ale iste by sa to páčilo nejednej žene.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.