Čertovica v zime

On 30. mája 2014 by fotograf

Čertovicu poznajú všetci motoristi a všetci lyžiari. Najmä tú zimnú. Tí prví často nadávajú, keď cesta cez horský prechod Čertovica je nezjazdná, či už kvôli tomu, že si nejaký rumunský alebo turecký kamionista nedal zimné gumy alebo preto, že cestári zaspali a nevšimli si, že už prišla zima. A tí druhí preto, že si tu môžu dobre zalyžovať. A ako vníma Čertovicu fotograf?

Keď tadiaľ jazdíte pravidelne, nemôžete si nevšimnúť, že počas jazdy v serpentínach sa sem-tam ukáže výhľad na obec, motorest a v diaľke vidieť Tatry. Skôr tie Západné, ako Vysoké. Ale aj Kriváň je možné zazrieť, slovenský národný vrch a posledný končiar Vysokých Tatier smerom k Liptovu.

certovica_01_2003_01

certovica_01_2003_02

certovica_01_2003_03

stromy

stromy

Tieto zábery som nafotil koncom januára 2003 cestou na modelársku konferenciu, ktorá sa konala práve vo Vysokých Tatrách. Fotografoval som na kinofilm zrkadlovkou Olympus IS-21. Po vyvolaní filmu bol tento oskenovaný a snímky vypálené v dvojmegapixelovom rozlíšení na CD vo fotolabe.

Mám z toho obdobia množstvo obrázkov a tak som sa rozhodol s vami o ne podeliť. A hoci teraz je vonku daždivé a nevľúdne počasie, dávam sem fotky zo zimy, kedy je príroda naozaj krásna. Minimálne z vykúreného auta 😉

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.