Mikrovlnka

On 17. decembra 2013 by fotograf

Boli časy, kedy internet dostupný cez WiFi prakticky všade bol len snom. Fungovali spoje medzi niektorými bodmi a všetko na to bolo drahé. Routre neboli malé krabičky kdesi pod stolom, ale používali sa na ne čo najmenšie a čo najtichšie staršie počítače, často ešte s procesorom Pentium II, ktoré mali pasívne chladiče bez ventilátora a nainštalovaný linux. Pred desiatimi rokmi aj anténa WiFi bola drahou srandou a tak si ich šikovní ľudia vyrábali sami doma. Ako tieto dve.


Na prvý pohľad plechovka od kávy. Polkilovej. Susedka sa aj pýtala, prečo nám do tej plechovky od kávy vedie elektrický kábel 😉 Anténa ale fungovala skvele a jej parametre pochválil aj mikrovlnkový expert.

WiFi anténa

WiFi anténa

WiFi anténa

WiFi anténa

Iný typ antény, využíval iný tvar žiariča. Vyžadoval ale väčšiu precíznosť pri výrobe. Keby bol uzatvorený v plastovej dóze na potraviny, tak na nerozoznanie od teraz predávaných wifi antén.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.