Modely lietadiel

On 25. januára 2014 by fotograf

Jar roku 2010 bola výnimočne teplá. Nasledujúce fotky vznikli koncom apríla toho roku a na letisku sme sa cítili ako uprostred leta, tak bolo pekne a teplo. Najmä pre prvý model sme sa na takéto počasie veľmi tešili Kamarát Vlado postavil model hasičského lietadla Canadair CL-215 v pekných modrých farbách Thajského kráľovského letectva a všetci sme čakali na možnosť záletu.


Samozrejme na pekné počasie čakali aj všetci ostatní modelári, takže Canadair nebol jediný model na letisku a vo vzduchu nad ním. Keďže však Olympus SP-560 UZ nie je najvhodnejší na fotografovanie športu a a všeobecne záberov s dynamikou pohybu, veľa fotografií bolo neostrých a veľa ich teda nezverejňujem. Dúfam ale, že vás potešia aspoň tieto tu.

Canadair CL-215

Pohľad na ešte nezakryté prevodovky motorových gondol lietadla.

Canadair CL-215

Model vyzerá na letisku majestátne. Veď má takmer dva metre rozpätie krídla

Canadair CL-215

Pohon zabezpečujú dva elektromotory, v tejto verzii to boli jednosmerné motory s prevodovkami.

Canadair CL-215

Canadair CL-215

Akrobat

Tento akrobat je poháňaný spaľovacím motorom a atmosféru dokresľuje aj maketová figúrka pilota v kabíne modelu. Ako keby Máriovi z oka vypadla 😉

SebArt Katana

SebArt Katana

Nádherný akrobat Katana od SebArtu patrí Samovi a je poháňaný elektromotorom. Čo vôbec neznamená, že by to bol pohon slabší alebo model horší! Model vyniká ľahkosťou, ale mám na mysli ľahkosťou v zmysle hmotnosti, vôbec nie ľahkosťou pilotáže. Vyžaduje od pilota trvalé sústredenie a sledovať najmä minimálnu letovú rýchlosť, inak model skončí na zemi o niečo skôr a dosť tvrdšie, ako bolo pôvodne plánované.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.