Akrobaty

On 21. januára 2014 by fotograf

Veľmi rád chodím fotografovať na modelárske akcie. K videniu sú tam zaujímavé stroje. Či už pri parkovaní, alebo v akcii. Nie inak tomu bolo 13. júna 2009 na modelársko letisku v Lučenci.


Modely F3A sú plnokrvné akrobaty, ktoré dokážu na nebi vykúzliť efektné zostavy. Zo zeme to vyzerá tak ľahko a elegantne, ale je za tým množstvo driny nie len pri stavbe modelu, ale najmä pri tréningu jeho pilotáže.

Hoci v minulosti sa na pohon týchto akrobatických modelov lietadiel používali spaľovacie motory, dnes začínajú prevládať modely s elektrickým motorom. Vraj je to cítiť na jeho riadení, že ťah a výkon motora sa dá lepšie regulovať.

Takže čo som nafotil v lete 2009 v Lučenci?

Akrobaty-01

Akrobaty-02

Akrobaty-03

Akrobaty-04

Akrobaty-05

Akrobaty-06

Akrobaty-07

Akrobaty-08

Akrobaty-09

Akrobaty-10

Aj vrtuľníky dokážu lietať akrobatické zostavy. A veľmi rýchlo meniť svoju polohu vo vzduchu. nasledovná fotografia nie je otočená. Otočený je model vo vzduchu. Zdá a vám to fyzikálne nemožné? Ale je to tak!

Akrobaty-11

Akrobaty-12

Všetky fotky som urobil fotoaparátom Olympus SP-560 UZ. Nefotí zle, len je pomalý. A tak sa veľmi ťažko fotografujú modely v akcii. Kým aparát zaostrí, model je už preč alebo v inej vzdialenosti. A fotka neostrá…

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.