Disky kolies BMW

On 3. mája 2014 by fotograf

Keď sa chystáte navštíviť múzeum BMW v Mníchove, nezabudnite si dve veci: náhradné baterky do fotoaparátu a dostatočne veľkú pamäťovú kartu. Pretože objektov na fotografovanie máte celý deň pred očami neskutočné množstvo. A či sa budete zameriavať na celé autá alebo si vyberiete len niektoré ich detaily, inšpirácie nebude ubúdať.


Jednou z nevyčerpateľných tém sú disky kolies. Ak hovoríme o diskoch kolies na autách BMW, tak tie sú osobitnou kategóriou umeleckých diel. Autá BMW totiž nie sú len spotrebným tovarom, autami na bežné jazdenie do práce alebo na rozvoz detí do škôl a na nákupy. A tomu zodpovedá aj ich vzhľad. A tiež množstvo práce a energie, ktorú do ich návrhu vkladajú konštruktéri. Pozornosť je venovaná každému detailu a tak vyzerajú aj kolesá na autách BMW. Poďme si spolu pozrieť pár snímkov z návštevy BMW Welt z jesene 2012.

Disk BMW

Disk BMW

Disk BMW

Disk BMW

Disk BMW

Disk BMW

Disk BMW

Disk BMW

Snímky boli robené fotoaparátom Olympus SP-560 UZ často za mizerných svetelných podmienok. Fotografie nedokážu sprostredkovať ten úžasný zážitok, ktorý má návštevník pri osobnej návštevy areálu BMW.

Iná vec je, ako je to s praktickým využitím takýchto nádherných kolies na našich cestách. Pretože aj kvalita ciest v Nemecku a na Slovensku je priepastne rozdielna. Na druhej strane, ľudia, ktorí si kupujú BMW, riešia iné problémy, ako sú problémy Slovenska. A možno práve preto, že Nemci nemusia každú chvíľu opravovať autá ako následok mizerných ciest, tak majú dosť peňazí na nákupy iných vecí a ekonomika ich krajiny je tam, kde oproti Slovensku je.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.