Pasúce sa srnky

On 28. februára 2014 by fotograf

Že je na Vysočine v Českej republike krásna príroda, to vedia všetci, kto ju poznajú a iste aj vy z mojich fotografií. Ešte stále tam nájdete miesta, ktoré sú riedko obývané, cesty, po ktorých prejdú dve autá za deň a ľudí, ktorí sa nikam neponáhľajú. A skutočnú prírodu hneď za oknom svojho domu.


Tieto fotografie som urobil úplnou náhodou. Autom sme sa presúvali po zabudnutých cestách týmto krajom z jednej dediny do druhej a keď sme vyšli z lesa, naskytol sa nám tento pohľad. Pre kľukatú a úzku cestu som nešiel rýchlo, takže som pomaly zastavil auto, poprosil priateľku, nech stiahne bočné okienko na svojej strane auta a z kabíny som fotografoval pasúce sa srnky na lúke, ani nie tridsať metrov od prvého domu dedinky.

Nevedel som si vybrať, ktorú fotku sem dať, tak vám prezentujem dvojicu srniek na deviatich fotografiách. Verím, že sám budú páčiť.

srny

srny

srny

srny

srny

srny

srny

srny

srny

Snímky vznikli v lete, 24, augusta 2008, krátko po sedemnástej hodine. Použil som ultrazoom Olympus SP560. Aj vďaka jeho dlhému objektívu som mohol nasnímať srnky ako keby z blízka. Zdalo sa, že sú na ľudskú prítomnosť v tomto kraji zvyknuté a ľudí sa neboja. Pásli sa pokojne ďalej, aj keď som dofotil a pohol sa autom za svojím cieľom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.